Сдружение Нончо Воденичаров и приятели

Биография

Биография

Нончо Драгиев Воденичаров е роден на 6 ноември 1955 г. в град Копривщица. Пред годините е бил каскадьор, управител на бензиностанция, певец, актьор и кмет на община Раднево (2003-2009). През 2009 г. се записва да участва в „Сървайвър 4“, където на 30 май 2009 г. намира смъртта си. Като причина за това лекарите твърдят, че е масиран инфаркт.

За него се знае, че на младини си е изкарвал прехраната като каскадьор. Участвал е предимно като конник - ездач в каскадите на много от най-големите български исторически филми, в това число и в епичните ленти „Хан Аспарух“, „Време разделно“, „Мъжки времена“ и др.

Преди да стане кмет на Раднево през 2003 г., Нончо Воденичаров е известен като собственик на голямото рибовъдно стопанство „Номиком“ – сред водещите в страната в областта на сладководното рибовъдство, на територията на арендования от него язовир „Овчарица“, недалеч от Раднево.

На местните избори през есента на 2007 г. рекордните 72 % от радневци му гласуват доверие още на първия тур за втори кметски мандат. През 2003 г. е избран и за почетен гражданин на родната си Копривщица.

В момента разглеждате олекотената мобилна версия на уебсайта. Към пълната версия.